Netwerk

Onze experten en groeiondernemingen

Netwerk

3 Headed Giant NV

3 Headed Giant biedt innovatieve oplossingen die u in staat stellen om uw dienstverlening effectief te organiseren, te beheren en in controle te geraken. Onze aanpak is resultaatgedreven met als doel de waarde van dienstverlening te verhogen, zowel voor dienstverleners als voor hun klanten. Onze kennis en ervaring stellen u in staat om uw dienstverlening beter te organiseren en betere diensten te leveren dan ooit tevoren.

Continu-IT NV

Door middel van monitoring garandeert Continu IT de continuiteit van uw onderneming. Op basis van info verzameld op verschillende niveau’s meten we de correcte werking van uw infrastructuur, applicaties en de tevredenheid van uw eindgebruikers ten aanzien van de diensten die u hen beschikbaar stelt. Onze dienstverleningen omvatten ondermeer: Assessments, implementaties en Monitoring as a Service. Continu IT heeft één enkele focus: monitoring.

theBlueLink NV

theBlueLink is het Service Center bij uitstek. Het is de link tussen de klant, zijn werknemers of eindklanten. theBlueLink helpt klanten bij de organisatie van hun eerste lijn. Het team is verantwoordelijk voor het verzamelen, registreren en opvolgen van alle verzoeken en wijst deze toe aan de juiste partij. Een verzoek zal op een gestructureerde en hoogwaardige manier worden afgehandeld. Het team zal de call opvolgen van creatie naar oplossing. Uitstekende klantervaring is ons doel.

Monin NV

Monin voorziet haar klanten van Database Managed Services. Afhankelijk van de noden van de klant, vervoegen we het bestaande DBA team of vormen we het DBA team bij de klant. Met jaren ervaring in de database wereld, kunnen we onze klanten steeds de beste oplossing aanbieden voor elke stap binnen de database lifecycle: gaande van advies/review naar initiële setup/configuratie en migratie tot support en management van de omgeving, in het eigen datacenter of in de cloud, eventueel aangevuld met onze high-end database monitoring.

Hestia NV

Hestia is gespecialiseerd in het leveren van ICT diensten. Zij richt zich daarbij niet enkel op de pure ondersteuning van de ICT-infrastructuur, maar probeert steeds in overleg met haar klanten te kijken waar een potentiële meerwaarde kan gevonden worden. Door een portefeuille van kwaliteitsvolle diensten en oplossingen aan te bieden geeft het bedrijven de mogelijkheid zich opnieuw op hun kernactiviteiten te richten.

Auxility NV

Auxility is opgericht met als doel de eindgebruiker ondersteuning te leveren op zo’n manier dat hij een positieve beleving (user expierence) heeft van bij het eerste contact tot en met de afhandeling van de vraag of het incident.

 

EINDGEBRUIKER CENTRAAL

Wij stellen ons in de plaats van de eindgebruiker zodat deze een positief gevoel ervaart wanneer hij contact opneemt met onze support.

 

COMMUNICATIE

De communicatie dient te gebeuren op strategische momenten. Daarom maken we samen een communicatieplan op maat waarin de contactmomenten beschreven staan.

 

CERTIFICATEN

Onze medewerkers zijn gecertifiëerd zodat wij u de hoogste kwaliteit en de juiste expertise kunnen aanbieden.

 

KLANTEN

We gaan voor een lange termijn relatie en focussen op een “worry free IT” voor de klant.